• cukorbetegség elkerülése

Cukorbetegség elkerülése? Hogyan?

A

cukorbetegség népbetegség, de sajnos nem kap elég figyelmet, mivel meglehetősen némán támad és gyakran csak évek múltán derül ki, hogy sokkal korábban kellett volna tenni ellene. Ahogy egyre több ember válik cukorbeteggé, ugyanúgy egyre többet tudunk meg róla és manapság már hatékonyan és viszonylag könnyen fel tudunk ellene lépni. 

A cukorbetegség során a vércukorszint elhagyja az egészséges értéket és a szervezet önmagától nem képes azt visszaterelni a biztonságos zónába. Szervezetünk igen hálás lesz azért, ha még a baj és súlyos szövődmények előtt teszünk ezért.

Mit lehet tenni a cukorbetegség elkerüléséért?

Legfontosabb az előrelátás és a tudatos életvitel. Ha időben lépünk, akkor szinte minimális odafigyeléssel képesek vagyunk a vércukorszintet kordában tartani. Fontos, hogy mind a fizikai kondíciónkra, mind a táplálkozásunkra odafigyeljünk. Ha pár apró szabályt betartunk, akkor ez az életminőségünkben sem okoz majd nagy változást.

A magas vércukorszint táptalaja az egészségtelen táplálkozás és magas testsúly. Mind a kettő egyszerűen kezelhető, ha ez olykor persze nem is könnyű. Manapság millió tipp és praktika van ezek elkerülésére, de ökölszabályként kijelenthető, hogy a rendszeres testmozgás és a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott táplálkozás sokat segít.

És ha már kialakult?

Amennyiben a cukorbetegség már kialakult, orvosi kontrollra van szükség és valószínűleg gyógyszer szedésére is sor kerül. Azonban még ekkor is fontos, hogy mi hogyan reagálunk erre a szituációra, hogy a súlyosabb szövődményeket is biztosan elkerüljük és avércukorszintet stabilizálni tudjuk. A táplálkozásnál egy szigorúbb diéta szükséges, amiben nagy segítségünkre lehet egy táplálkozásszakértő, vagy hiteles forrásból származó táplálékkiegészítő. Testedzésként akár napi fél óra séta csodákra képes, de ha bizonytalanok vagyunk, akár az orvos vagy egy személyi edző is hasznos útmutatással szolgálhat.

A cukorbetegség elkerülése, vércukorszint stabilizálása nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat. Szerencsére a természetgyógyászat és modern tudomány fúziója nagy segítségünkre lehet ebben, ami nem csak a cukorbetegségben szenvedőknek nyújthat támogatást, de azoknak is, akik szeretnék megelőzni ezt a betegséget.

Szeretne többet tudni? Olvassa el további bejegyzéseinket az alábbi témákban is:

Cukorbetegség jelei
Cukorbetegek étrendje
2018-04-16T10:25:47+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!