• dia-7 összetevők

Ingadozó vércukorszint? Tényleg jó rá a lepkeszeg-mag, szőlőmag, szegfűszeg?

L étezik több, az ingadozó vércukorszint, egészség szempontjából kedvező hatással bíró növény, nem mindig tudjuk azonban, melyik mire jó. Ebben segítünk eligazodni az alábbiakban.

 • Szegfűszeg

  A szegfűszeg mindennapos lehet a háztartásban, de nem is gondolnánk mennyire sokoldalú! Amellett, hogy szeretjük édeskés, fűszeres illatát, jó hatásal van az emésztésre, támogatja a szív és érrendszert, segít a normális vérkeringés fenntartásában.

 • Lepkeszeg-mag:

  A lepkeszeg-mag, ismertebb nevén görögszéna mag. Magyarországon kevésbé ismert gyógynövény. Korábban az állatgyógyászatban volt kiemelkedő szerepe, szintén emésztést segítő gyógynövényként. A lepkeszeg-mag hatóanyaga hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, elősegíti a gyomor, bél jólétét.

 • Inulin:

  Egy vízben oldódó nagyméretű, nem megemészthető étkezési rostot nevezünk így, melynek forrása pl. a csicsóka, cikória, endívia, articsóka növények gyökere lehet. Számos jótékony hatással bír, természetes cukorpótló és zsírbontó hatása révén egyre szélesebb körben alkalmazzák.

 • Vörös szőlőmag és -héj:

  A manapság nagy népszerűségnek örvendő vörösszőlő mag és -héj kivonatokat a bennük található antioxidánsok miatt fogyasztjuk előszeretettel. A szabad gyökök lekötésében játszik nagy szerepet és hozzájárulhatnak a szervezet védekező-képességének erősítéséhez.

A gyógynövények hatása nem általunk kitalált, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) is igazolta.
Ezt a sokféle gyógynövényt egyszerre nehéz beszerezni, vagy nálunk nem is kapható forgalomban. Vagy ha be is szereznénk, nem tiszta hatóanyag formájában kerül a szervezetünkbe.

Létezik egy készítmény, amely nagy koncentrátumban tartalmazza ezeket a jótékony gyógynövényeket és hatásukat összesíti.

MI VOLNA AZ EGYSZERŰBB MEGOLDÁS?
ingadozó vércukorszint

Szeretne többet tudni? Olvassa el további bejegyzéseinket az alábbi témákban is:

Cukorbetegek étrendje
Helyes vércukor értékek
2018-04-03T13:06:14+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!