Közeledik a diabétesz világnap, November 14!

diabétesz világnap

Mit üzen az idei diabétesz világnap? Minden év november 14-én a prevencióra, a cukorbetegség korai felismerésére és a kezelés, a szövődmények megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet a szervezők. Az előző évhez képest megváltozott a kampány témája, a világnap idén az egészséges életmód és a cukorbetegség köré szerveződik.

A legújabb adatok szerint a cukorbetegség ma Magyarország lakosságának 7-8 százalékát érinti, és a betegek körülbelül felének nincs tudomása a problémájáról. Nagyon fontos, hogy a betegséget időben észleljék, és megkezdjék a megfelelő kezelést, mivel sokszor már csak a szemészeti, vese, vagy szív-érrendszeri problémák jelentkezésekor derül ki a diabétesz.

Az egészséges életmód prevenciós szerepe a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében kulcsfontosságú.

A rendszeres testedzés nemcsak a megelőzésben segít, de a betegség kezdeti stádiumában – az étrendi változtatásokat rendszeres mozgással kiegészítve – akár gyógyszeres kezelés nélkül is normalizálható a vércukorszint.

Az idei diabétesz világnapi kampány üzenete azt is jelenti, hogy mindenki saját maga felelős az egészségéért. A tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy hiába fordul elő a családban a betegség és hívjuk fel az érintettek figyelmét az öröklődés jelentőségére. A legtöbben természetesnek veszik, hogy ők maguk is végigjárják majd az elődöktől látott utat, pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy így kell lennie.

A genetikát nem befolyásolhatjuk, de az életmódunkat magunk alakítjuk. Étrendi változtatásokkal, rendszeres mozgással és szűrővizsgálatokkal kézben tarthatjuk saját egészségünket.

Tudjon meg minél többet arról, hogyan élhet szövődénymentes életet és hogyan lehet kiegyensúlyozott a vércukorszintje!

Érdekel!
2018-04-17T12:18:50+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!