Fűszerből nyert csodaszer? A kurkuma (kurkumin) hatását még az orvosok is csodálják!

A kurkuma évezredeken át lapult India fűszerespolcain és csak a keleti bölcsek ismerték jótékony hatását, de pár évtizede a nyugati orvosok is elképedtek a kurkuma és hatóanyaga, a kurkumin hatásán.

Miben segít a kurkumin?

A kurkumin a kurkuma hatóanyaga, mely valósággal lázba hozta a modern orvostudományt. Ennek köszönhető, hogy már több, mint 6.000 szakcikket, közleményt írtak róla.

A kurkumin támogatja az ízületeink egészségét, segít csökkenteni az ízületekben és az izmokban keletkező gyulladást.

A kurkuma tehát tökéletes a köszvény, ízületi bántalmak, gyulladások kezelésére

Az indiai gyógyászat több ezer éves hagyományai és alkalmazás alapján a kurkumát az egyik leghasznosabb és legtöbb gyógyhatással rendelkező gyógynövénynek tartja. Ez nem is csoda, hiszen a benne lévő aktív hatónyaga nem csak egy-egy területen segít szervezetünknek, hanem erejét szerteágazóan, egész szervezetre kiterjedően alkalmazza.

Miben segít még a kurkuma? A kurkuma hatóanyaga, a kurkumin hatékony segítséget nyújt azoknak, akiknek:

 • ízületi gyulladása, vagy egyéb ízületi bántalma van

 • fontos az izmai, ízületei védelme

 • hát-, térdfájdalmai vannak

 • gyulladásos bőrproblémája, hajhullása van

 • emésztőrendszeri panaszai vannak

 • májbetegsége, epebántalma van

 • magas a koleszterinszintje

 • problémája van a demenciával vagy Alzheimer-kórral

 • bélgyulladása, bélpanasza van

 • életében gyakori a megfázás, torokgyulladás

 • depressziós tünetek árnyékolják be napját

Akkor irány a fűszerespolc!

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nagy félreértések vannak a kurkuma használatát illetően, ezért sokan csalódtak már a kurkuma kapcsán.

Ha az üzletekben kapható fűszertől várjuk az eredményeket, akkor elmarad a várt eredmény. Egyszerűen azért, mert a kurkuma hatása valóban a csodával ér fel, de csak akkor, ha megfelelő minőségű és mennyiségű hatóanyagot fogyasztunk.

Hogy nyerjük ki a maximális hatást?

A kurkuma fogyasztása önmagában nem elegendő sajnos. A fűszerként használt kurkuma természetesen más, mint amit a kurkuma hatóanyagaként használnak, ezért a fűszer-kurkuma csupán 2-5%-ban tartalmaz kurkumint. Tehát rengeteg kurkumát meg kéne enni, hogy bizonyos hatása legyen.

Ezért nyújt segítséget, hogy egy klinikai tisztaságú kivonatot (extraktum) állítanak elő a kurkumából egy speciális technológiával. Ez a kis őrlemény már sokkal nagyobb mennyiségben rejti a kurkumint, ezért ez a kivonat akár százszor is erősebb lehet a fűszerként használt növényi pornál.

A kurkuma olyan formában rejti a kurkumint, hogy önmagában fogyasztva nem sok kurkumint használ fel a szervezetünk, mivel nem tud a véráramba kerülni önmagában megfelelő mennyiségben. Ezt úgy figyelték meg a kutatók, hogy kapszula formájában és injekcióval is vizsgálták a kurkuma hatását, de az injekciós beadás sokkal hasznosabb volt.

De rendszeres lakossági fogyasztásra természetesen a kapszulás fogyasztás az ideális, ezért dolgoztak tovább az orvosok, hogy mivel lehetne kapszulával elérni a kiváló hasznosulást.

Sajnos a kurkuma hatóanyagai önmagukban nagyon nehezen hasznosulnak (ezért is fedezték fel későn a valódi erejét), ezért szükség van valamire, ami felgyorsítja, feljavítja a kurkumin hatását.

Ehhez pedig feketebors kell!

A feketeborsban lévő piperin (a piperin a bors egyik hatóanyaga, ettől lesz csípős a bors) akár 2000%-kal is megnövelheti a kurkumin felszívódását, tehát 20x nagyobb hatása lehet, ha piperinnel együtt juttatjuk a szervezetünkbe. Így már minden a kezünkben van, hogy könnyen, egyszerűen és gyorsan hasson a kurkuma!

Szeretne végre nemet mondani az ízületi fájdalmakra?

Érdekli, hogy hol juthat magas hatóanyagtartalmú, könnyen fogyasztható kurkuminhoz?

ÉRDEKEL!
2018-05-25T09:25:03+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!