Kiderült a titok! Ezért élnek sokáig az indiaiak?

Az orvosok szerint az emberi test 125 évre van tervezve, Magyarországon azonban már 60 évesen is idősnek számítunk. Mitől lehet ez? Van visszaút?

Ámulva nézzük, hogy a keleti bölcsek még 100 évesen is könnyedén lépcsőznek, táncolnak, aktív életet élnek. Európában viszont már nincs olyan 40 éves, akinek ne lenne valamilyen problémája. Ez normális? Ebbe bele kell törődnünk?

Mi a titok?

A keleti kultúrák életvitele más, mint a miénk. A legnagyobb különbséget azonban a táplálkozásban találjuk. Rengeteg alapélelmiszerünk és fűszerünk különbözik a keleti kultúrák által kedvelt és használt alapanyagoktól.

A kutatókat régóta lázban tartja, hogy mi lehet az oka annak, hogy például Indiában és Tibetben milyen ételeket fogyasztanak és melyikek azok, amelyek segítik azt, hogy hosszan és egészségesen éljünk. Sejtették, hogy a sok zöldség és a kevés cukor és zsiradék mellett van még valami, amit nem ismerünk.

A kutatók rendre ugyanoda lyukadtak ki: kurkuma.

A kurkuma egy keleti fűszernövény, eredetileg Ázsiából származik. Az európai népek gyönyörű sárga színe miatt kezdték el használni ételszínezékként, a hatása természetesen nem érvényesül, ha ilyen minimális mértékben használják. Ázsiában viszont napi szinten, nagy mennyiségben fogyasztják, mint mi a borsot, hagymát, sót.

Miben segít a kurkuma?

A kurkuma roppant sok területen támogatja egészségünket. A legnagyobb eredményt ízületi gyulladás és egyéb izombántalom esetén nyerjük, de áldásos hatása nem csak ebben merül ki.

De a kurkuma különleges hatóanyagai segítenek azok számára is, akiknek

  • hát-, térdfájdalmai vannak

  • gyulladásos bőrproblémája, hajhullása van

  • emésztőrendszeri panaszai vannak

  • májbetegsége, epebántalma van

  • magas a koleszterinszintje

  • problémája van a demenciával vagy Alzheimer-kórral

  • bélgyulladása, bélpanasza van

  • életében gyakori a megfázás, torokgyulladás

  • depressziós tünetek árnyékolják be mindennapjait

Ha ilyen jó, miért nem fogyasztjuk marokszámra?

A kurkuma egy speciális, egyedi ízzel rendelkezik, leginkább a gyömbérhez van közel. Európában azért fogyasztunk belőle kevesebbet, mert az íze kevésbé illeszkedik az általunk kedvelt ételek ízeivel, ezért hosszú távon és megfelelő mennyiségben nehéz fogyasztani a kurkumát.

Mégsem kell lemondanunk a kurkuma hatásairól?

Szerencsére a mai modern eljárásokkal már könnyűszerrel megoldható, hogy kinyerjük a valóban hasznos hatóanyagot a kurkumából, így pedig nem kell lemondani korábbi étrendünkről sem, mégis hozzájutunk ezekhez a hatóanyagokhoz.

De a mesterséges kinyerés miatt nem csökken a hatása?

Nem, sőt! A modern tudománynak köszönhetően rendelkezésre állnak olyan speciális technológiák, amik laboratóriumi tisztaságú és jóval nagyobb koncentrációjú hatóanyag kinyerését teszik lehetővé.

Ugyan megtalálható a kurkuma a nagyobb üzletek polcain is, azok viszont sajnos nem túl jó minőségűek és elég híg koncentrációjú, alacsony hatóanyaggal rendelkeznek az ipari gyártás miatt. Ezekből szinte több zacskóval kéne enni hetente, hogy elérjük ugyanazt a hatást, amit a speciálisan előállított étrendkiegészítővel könnyedén bevehetünk.

Tehát ennyi csak a titok?

Nem egészen. A kurkuma hatóanyaga ugyan zseniális és elképesztően hasznos, de csak lassan szívódik fel és kevésbé hasznosul, ha csak egyszerűen a kurkumát fogyasztjuk el. Kell még valami, ami segíti a kurkuma felszívódását.

A kutatók megfigyelték, hogy ha a piperinnel együtt fogyasztjuk, akkor sokkal nagyobb mértékben szívódik fel a kurkuma, mintha azt “tisztán” vinnénk be a szervezetünkbe.

Mi az a piperin?

A piperin is természetes anyag, ezt a borsból nyerjük ki, ez felel a bors csípős ízéért, azonban jóval több meglepetést is tartogat. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a piperin nagyban segíti a szervezetbe jutott tápanyagok felszívódását, hasznosulását. Tehát a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb gyógynövények piperinnel való fogyasztása hatalmas előnyt nyújt számunkra.

A keleti kultúrákról azt kell tudni, hogy rengeteg fűszert használnak, tehát a kurkuma és a borsfogyasztásuk is magas. Tehát ők egy szerencsés véletlen miatt erősítették fel a kurkuma hatását csupán a rendkívül fűszeres étkezésükkel.

Az egészséges emberek kurkumát fogyasztanak

A kurkuma hatása orvosilag bizonyított, ezért akinek fontos az egészsége, nem mondhat nemet rá. Sajnos ma Magyarországon a tömeggyártott élelmiszerek kevés vitaminnal és tápanyaggal bírnak, ezért duplán fontos, hogy egészségünket ilyen módon támogassuk.

Szerencsére ma már könnyedén elérhető a magas minőségű és kiemelkedő hatóanyagtartalmú kurkuma, ezért gyerekjáték megóvni egészségünket.

Önt is bántják az ízületi panaszok?
Szeretné visszanyerni erejét és fiatalságát?

Érdekli, hogyan juthat hozzá a kurkuma varázslatos hatóanyagaihoz?

ÉRDEKEL A KURKUMA!
2018-05-24T14:15:21+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!