10 világsztár aki cukorbeteg?!

A cukorbetegség világszerte milliók életét teszi tönkre és van aki hosszú évek küzdelmei után veszti életét a szövődményeiben.

Szerencsére ma már jól ismerjük ezt a kórt, ezért hatékonyan fel tudunk lépni vele szemben.

Kellő odafigyeléssel a cukorbetegség nem több, mint egy enyhe kellemetlenség, amit kordában tudunk tartani. Azonban, ha nem figyelünk rá és nem kezeljük kellő módon, akkor roppant veszélyes betegséggel állunk szemben.

Ismerjünk meg most 10 világsztárt, aki cukorbetegségben szenved!

1 Tom Hanks

Igen, a tehetséges színész kétszer nyert Oscar-díjat és négyzer Golden Globe-díjat.

A foglalkoztatott színészeknek gyakran nagy átalakuláson kell átmenniük egy-egy szerep miatt: egyik pillanatról a másikra meg kell hízni 20 kg-t, vagy éppen fogyni kell 30-at.

Tom Hanks szervezetét ez nagyon megviselte és már évek óta magas vércukorszintet mértek nála, míg pár éve 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála.

2 Halle Berry

A színésznőnél 22 éves korában diagnosztizáltak diabéteszt, miután egyszer elájult és egy hétig kómában volt. Az orvosok megmentették az életét és segítettek neki kezelni a betegségét.

Azóta Halle Berry teljes életmódváltáson ment keresztül: sokat sportol, nem eszik édességet, sok zöldséget és gyümölcsöt eszik.

Még így is naponta ellenőriznie kell a vércukorszintjét és beadnia az inzulinadagját.

Halle Berry azóta hírnevét felhasználva rengeteg túlsúlyos embernek segített visszanyernie egészségét és megelőzni, hogy kialakuljon náluk a cukorbetegség.

3 Elvis Presley

A legendás zenészről kevesen tudják, hogy cukorbeteg volt. Pedig hedonista életmódja miatt nála is kialakult a betegség. Elvis gyógyszerfüggősége miatt hunyt el, de élete intő példa arra, hogy ha nem figyelünk életmódunkra, akkor nagyon súlyos következményekkel kell szembenéznünk.

4 Giacomo Puccini

A világhírű olasz zeneszerző leghíresebb művei a Pillangókisasszony és a Bohémélet. Puccininél idős korában alakult ki a cukorbetegség, de még ebben az időszakban is töretlenül alkotott.

5 George Lucas

A világhírű rendező, a Star Wars galaxis megálmodójáról már korán kiderült, hogy cukorbeteg.

A vietnámi háborúban emiatt nem tudott katonai szolgálatot teljesíteni. Kevesen tudják, hogy Lucas a légierőhöz is jelentkezett, de a sok gyorshajtása miatt elutasították kérelmét.

George Lucas jó példa arra, hogy megfelelő kezeléssel és életmóddal évtizedeken át élhetünk együtt a cukorbetegséggel.

6 Sharon Stone

A szőke színésznőt egész karrierje során végigkísérte a cukorbetegség. Ahelyett, hogy a betegség ráült volna karrierjére, ő inkább csak erőt merített belőle. Amikor 60 éves korában is hihetetlen formában volt, megkérdezték tőle, hogy mi a titka. Ezt felelte: “Az én titkom, hogy nincsen titok: egészségesen táplálkozom, sokat alszom, sportolok és boldog vagyok.”

7 Theresa May

A brit miniszterelnök nem a klasszikus értelemben vett világsztár, hiszen nem a filmvászonról ismerjük, hanem inkább a politikai hírekből. Sokan meglepődtek, amikor megtudták, hogy a politikus cukorbeteg és naponta ötször kell inzulint adnia magának. Mindezek mellett csodálatra méltó, hogy a cukorbetegsége semmiben sem korlátozza a munkája során.

8 Aretha Franklin

Az aranytorkú énekesnő már hosszú évek óta küzd a cukorbetegséggel. Mióta kiderült betegsége, azóta alacsony szénhidráttartalmú diétát tart és a testmozgásra is ügyel, valamint alapszabály nála, hogy este 6 után már nem eszik.

9 Ernest Hemingway

A világirodalom egyik leghíresebb írója élete rendkívül kalandos és élményekkel teli volt. Kevesebben tudják róla, hogy ő is diabéteszben szenvedett.

10 Thomas Edison

A színészek, énekesek, politikusok és írók mellett a zseniális elméjű feltalálókat sem kíméli a cukorbetegség. Edisonról mindenkinek az izzó és a Tesla-val való összehasonlítás jut eszébe, az önéletrajzából azonban az is kiderül, hogy a cukorbetegség szövődményeiben hunyt el.

Thomas Edison roppant sikeres feltaláló és jó gazdasági érzékkel bíró üzletember is volt, azonban a cukorbetegség felett nem tudott diadalmaskodni. Edison találmányai és eredményei még évszázadokon át garantálja, hogy ne felejtsük el őt.

A cukorbetegség nem válogat és mindenkinek komoly veszélyt jelent. Szerencsére, ha időben felismerjük, akkor nagyon hatékonyan el tudjuk kerülni a szövődményeit és nem korlátoz minket a mindennapok során.


Azonban ehhez tudatos és fegyelmezett életmód, megfelelő táplálkozás szükséges. Sőt, ma már a természetes forrásból származó gyógynövények is kiemelkedő segítséget nyújtanak számunkra a cukorbetegséggel szemben vívott harcban.

Szeretné tudni, hogy mivel küzdhetünk hatékonyan a cukorbetegséggel szemben?

IGEN, ÉRDEKEL!
2018-06-06T14:09:28+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!