Én is felfáztam? A hólyaghurut tünetei és megelőzése

Felfázott? Fájdalmas a vizelés? Égő és csípő érzése van? Gyakran támad vizeletürítési ingere? Úgy érzi, hogy nem teljes a hólyagürítés? Erős szagú, vagy éppen zavaros a vizelete? Esetleg alhasi görcsöket, nyomást, szorítást érez? Deréktáji fájdalma van?

Ha ezekből akár csak egyet is érez, akkor elképzelhető, hogy Ön is felfázott, azaz hólyaghuruttal küzd.

Mi is az a felfázás?

A felfázás során általában a húgyvezeték irányából jut baktérium a szervezetünkbe. Ezért jóval többről van szó, mint sima kellemetlenségről, ami “majd elmúlik”. Sajnos komoly kockázatot okozhat, ha nem foglalkozunk vele megfelelően. Ugyanis a baktériumok elszaporodása miatt komoly szövődményekkel kell számolnunk.

Veszélyben a nők?

felfázás

Gyakori tévhit, hogy kizárólag a nők fázhatnak fel. Ez nem igaz, hiszen a férfiakat is veszélyezteti. Ez a félreértés azért terjedt el, mert a nők valóban gyakrabban szenvednek tőle. Ez főleg testünk felépítésére vezethető vissza.

A női húgycső jóval rövidebb, mint a férfiaké, ezért a baktériumok kisebb területen tudnak koncentrálódni, így a szervezet nehezebben küzd ellene. Továbbá a nők húgycső közelebb is található a végbélnyíláshoz, mely szintén növeli a fertőzés kockázatát.

Okai

A legnagyobb számban a kólibaktérium okozza a felfázást (80-85%), de vírusok és gombák is kiválthatják a fertőzést.

Érdekesség, hogy a felfázás egyenes arányban áll a nemi élet gyakoriságával a fiatalabb nőknél. Ezen túl a spermaölő hatású krémek alkalmazása szintén növeli a fertőzések kockázatát (függetlenül a nemi élet gyakoriságától). Azonban a menopauza utáni szexuális élet gyakorisága, vagy éppen ritkasága már nem befolyásolja a hólyaghurut kialakulásának valószínűségét.

A felfázás másik hajlamosító tényezője pedig a cukorbetegség. De a húgyúti katéterek is növelik a fertőzések kockázatát, ezért a fekvőbetegek számára külön figyelmet igényel az elővigyázatosság. Sőt a felfázási hajlam is örökölhető.

A férfiak esetében ugyan ritkább a felfázás, de a prosztata megnagyobbodás okozta körülmények (mint például a pangó vizelet), vagy éppen a körülmetéletlen pénisz növeli a kockázatot.  

Kezelés

A kialakult felfázást jellemzően antibiotikummal próbálják kezelni, mivel az esetek 50%-ában nem gyógyul meg kezelés nélkül. Mivel a felfázás a komoly szövődmények kockázatain túl az életminőségünket is erősen rontja, ezért jobban tesszük, ha a megelőzésre koncentrálunk.

Megelőzés

Mivel a felfázás főleg a 16-35 éves nőket érinti, így nekik kiemelten fontos, hogy a megelőzésre is nagy gondot fektessenek. Ez a tisztálkodási és higiénés megoldásokon túl szervezetünk ellenálló képességének támogatását is jelenti.

A sok folyadékfogyasztás által gyakoribb és nagyobb mennyiségű lesz vizeletünk, ez segít gátolni a baktériumok felgyülemlését. Illetve különböző étrendkiegészítők is nagy segítséget nyújthatnak.

Ezek egyike a tőzegáfonya, melyet már évtizedek óta nagy sikerrel alkalmaznak a felfázás elleni küzdelemben. Fontos tudni, hogy a tőzegáfonya nem a már kialakult betegség gyógyításában nyújt támogatást, hanem a kórokozókkal szembeni védelemben.

Hogyan segít a tőzegáfonya?

felfázás

A tőzegáfonya a húgyhólyag falára egy “védőfalat” von, ezáltal ott nem tudnak megtapadni a baktériumok. Tőzegáfonya kivonatának hatását több nemzetközi kutatás is bizonyította, sőt, arra jutottak, hogy éppen a legnagyobb kockázatnak kitett csoport számára, a nők számára biztosítja a leghatékonyabb védelmet.

El szeretné kerülni a felfázás okozta kellemetlenségeket és kockázatokat? Szeretne maximális védelmet élvezni vele szemben? Szeretne többet megtudni a tőzegáfonyáról?

Ha szeretne többet megtudni a tőzegáfonyáról, akkor ismerje meg az itthoni gyártású tőzegáfonya kivonatunkat. Különlegessége, hogy nem sima porított tőzegáfonyáról van szó, hanem a benne lévő egyedi hatóanyagot nyertük ki modern laborunkban. Ezáltal egységnyi kapszulával sokkal koncentráltabb hatóanyaghoz jutunk, mint a hagyományos úton.

Ismerje meg termékünket!

ÉRDEKEL!
2018-10-15T14:31:01+00:00

Érdekelnek a részletek!

Subscribe!